2018-12-08 10:20:54• hírek • Bede Emőke

A Kaláka dalaival hangolódtak a karácsonyra

A Kaláka dalain már nem egy nemzeték nőtt fel, a pénteki nap folyamán pedig az együttesnek sikerült magát belopnia Szatmárnémeti legfiatalabb generációjának szívébe is.

Szinte bizonyos, hogy a Kalákát nem kell bemutatnunk senkinek, de mindazok számára, akik eddig valamilyen furcsa módon nem futottak bele a zenekar tevékenységébe, mégis mondunk róluk néhány gondolatot. A zenekar 1969-ben alakult a magyar fővárosban. Verseket énekelnek, és népzenét játszanak saját feldolgozásban, az egyéni hangzást pedig a négy énekhang, a klasszikus és népi hangszerek együttes játéka kölcsönzi dalaiknak. Nem is csoda tehát, hogy a Kalákának sikerült háromszor is megtölteni a Dinu Lipatti Filharmónia koncerttermét. Több száz kisiskolás volt kíváncsi az együttes Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című dalcsokrára, majd a közel másfél órás műsor után a Mikulás egy apró ajándékkal, egy mutatós kis mézeskaláccsal is meglepte a gyerekeket. Várhatóan hasonló sikereket arat majd az előadás Nagykárolyban is, ahol a szombati nap folyamán fog fellépni az együttes. 
 

Bár a Kaláka együttes koncertje volt az RMDSZ Szatmár megyei és a Szatmárnémeti Nőszervezet decemberi tevékenyéségnek egyik fénypontja, érdemes tudni, hogy még mindig tart a cipősdoboz akció, mellyel a nőszervezetek a hátrányos helyzetű gyermekek ünnepét szeretnék szebbé tenni. A cipősdobozok édességet, tartós élelmiszert, játékot, tanszereket tartalmazhatnak, azaz minden olyasmit, mely boldogabbá teheti egy kisgyerek ünnepét. A gyűjtés december 17-ig, azaz még egy bő hét áll a tenni akarók rendelkezésére, hogy összeállítsanak egy-két dobozkát belecsempészve valami finomat vagy hasznosat. Az elkészült csomagokat a szatmári RMDSZ székházban, azaz a Mihai Viteazul 10. szám alatt veszik át, naponta 8:30 és 16 óra között.
 

 A szervezők bíznak benne, hogy ebben az évben is sikerül több száz hátrányos helyzetű gyerek arcára mosolyt csalni az ajándékok által, épp ezért arra buzdítanak mindenkit, lehetőségeik szerint támogassák a cipősdoboz akciót, boldogabbá téve a legfiatalabbak karácsonyát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: